Follow:
Hoofdgerechten, Soep

Broccoli spinazie soep

Minimaal 1 x per week eten wij hier in huis soep op basis van heel veel groente. Vaak eten we dit nadat wij ‘s avonds een hele slechte maaltijd hebben gehad. Meestal kiezen wij voor pompoensoep of broccoli courgette soep, maar onlangs probeerde ik iets nieuws en het was zoo lekker dat ik het wel moet delen met jullie.

broccoli spinazie soep

Equipment

  • soeppan
  • blender
  • of staafmixer

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli incl. stronk
  • 300 gram spinazie
  • 2 rode uien
  • 1 aardappel
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1700 ml water
  • 2 theelepel knoflookpoeder

Instructies

  • Begin met het snijden van de broccoli. Snijd dit in stukjes en snijd ook de stronk mee. Deze kun je namelijk heel goed verwerken in soep.
  • Verhit een beetje olie in een soeppan en voeg hier de rode ui en knoflookpoeder aan toe. Bak dit 2 minuten
  • Voeg nu de broccoli toe en giet het water er bovenop. Ik kies er altijd voor om mijn water alvast te koken met de waterkoker
  • Voeg het bouillon blokje toe en laat de broccoli 10 minuten koken
  • Voeg nu de spinazie toe en laat dit goed slinken
  • Wanneer alle lekker zacht gekookt is pureer je de soep met de blender tot een mooie gladde soep. Dit is hier in het gezin favoriet!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply