Follow:
Hoofdgerechten, Ovengerechten

Mexicaanse plaattaart

Mexicaans eten, ik ben er dol op! Net als dat ik de laatste tijd bijna wekelijks een plaattaart maak. Lekker makkelijk in het weekend als ik even geen zin meer heb om te koken haha! Deze Mexicaanse plaattaart is heerlijk en een echte aanrader.

Mexicaanse plaattaart

Ingrediënten
  

  • 100 ml creme fraiche
  • 100 gram kipfilet
  • cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1-2 paprika's
  • 1 klein blikje mais
  • 1 tl mexicaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 2 rollen bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakapier bekleed
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork
  • Smeer het deeg in met een laagje creme fraihe.
  • Snijd de rode ui in ringen en halveer de cherry tomaten. Snij reepjes van de paprika.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de kip in de mexicaanse kruiden. Wanneer de kip gaar is voeg je de paprika toe. Bak dit kort mee.
  • Verdeel de uien, tomaatjes, kip en paprika over de bodem.
  • Strooi er wat kaas overheen en zet voor 20 minuten in de oven.
  • Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de taart heen.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept