Follow:
Ovengerechten

POMPOEN QUICHE

Het is herfst en dat is ook echt te zien aan wat er bij ons op tafel staat. Ook buiten is de herfst lekker begonnen. Ik ben dol op pompoensoep, maar echt andere dingen had ik er nog nooit mee gemaakt. Tijd om eens wat anders te proberen dus. Ik ben ook dol op quiches, vooral ook omdat het lekker makkelijk is om in de ochtend te maken en dan ‘s avonds op te eten.

Benodigdheden:

  • 1 flespompoen 
  • 1 grote ui
  • 2 paprika
  • 4 eieren
  • 200 gram creme fraiche
  • 2 eetlepels kruidenroomkaas
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • Gerookte kip
  • handje geraspte kaas
  • Scheutje olijfolie

Bereiding: 

  1. Verwarm je oven voor op 200 graden.
  2. Zet de waterkoker aan met water of zet een pan op het vuur met water.
  3. Snijd de pompoen (als de pompoen nog te hard is kun je hem even in de oven leggen om zachter te worden) en de paprika’s in blokjes en de ui in ringen.
  4. Kook de pompoenblokjes circa 5 minuten.
  5. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de paprika’s aan.
  6. Voeg na ongeveer 2 minuten de pompoen toe. Laat dit een paar minuten bakken en zet het vuur uit.
  7. Meng nu de creme fraiche, eieren en kaas door elkaar
  8. Vet een springvorm of quichevorm in en bekleed deze met bladerdeeg
  9. Voeg nu het pompoenmengsel toe aan de springvorm
  10. Giet het eimengsel eroverheen
  11. En zet het geheel nu in de oven voor zo’n 35 minuten

Eet smakelijk! 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply