Follow:
Hoofdgerechten, Soep

Pastinaak wortel soep

Op maandag is het hier in huis soepdag en ook deze week aten wij weer een nieuw soepje. Hij was weer goed gelukt dus een goede tip om weer te delen met jullie. Het is een lekkere dikke soep en vult enorm goed. Wij hadden er wat soepstengsel bij en waren erna goed verzadigd. 

Benodigdheden:

  • 500 gram wortel
  • 500 gram pastinaak
  • 2 uien
  • 1 bouillonblokje kip
  • 750 ml water
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Een beetje olijfolie
  • Snufje oregano of Green Gipsy It’s a wrap

Ook handig: een blender of staafmixer

Bereiding:

  1. Schil de wortel en pastinaak en snijd deze in blokjes
  2. Snijd ook de ui in halve ringen
  3. Zet een soeppan op het vuur en verhit hier in de olie
  4. Voeg nu de knoflook poeder en uien toe en bak dit even aan
  5. Zet de waterkoker aan met het water
  6. Voeg nu de groente toe en bak dit ook kort mee
  7. Wanneer het water is gekookt voeg je dit toe met het bouillon blokje
  8. Laat het geheel zo’n 15 minuten koken, tot de wortel en pastinaak zacht zijn
  9. Pureer de soep in de blender of met een staafmixer
  10. Roer als laatste nog wat oregano of It’s a wrap kruiden er door.

Eet smakelijk! 

Maak jij dit gerecht? Vergeet hem dan niet te delen met de #kitchenmomnl. Ik vind het namelijk super leuk om terug te zien! Wil je altijd op de hoogte blijven van nieuwe recepten? Volg mij dan op Facebook of Instagram

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply