Follow:
Hoofdgerechten, Pasta

Rode pasta saus – WW proof!

Hier in huis zijn de kinderen dol op pasta en ik denk dat dit bij iedereen wel zo is of niet? Ik maak altijd een hele grote pan waar wij twee keren van kunnen eten. Dit scheelt en geld en tijd win win dus! Daarnaast is hij vaak de tweede keer nog lekkerder. Ik ga je vertellen hoe ik mijn pastasaus maak. Deze pasta saus is WW-proof!

Benodigdheden:

  • 1 blik kidneybonen
  • 1 courgette
  • 3 paprika’s
  • 1 aubergine
  • 3 tomaten
  • 300 gram rundergehakt of vega gehakt (ik wissel het af)
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
  • 2 theelepels oregano
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Bereiding: 

  1. Begin met het afspoelen van de kidneybonen en laat deze goed uitlekken
  2. Snijd nu de paprika’s, courgette, aubergine en tomaten in blokjes
  3. Verhit nu de olijfolie in een pan en voeg het gehakt, de knoflookpoeder en de uienpoeder toe. Bak dit rul.
  4. Voeg nu de paprika toe en bak deze kort mee
  5. Voeg nu de overige groentes toe en bak dit ook kort mee
  6. Wanneer de groentes een beetje gebakken zijn voeg je de gezeefde tomaten toe, de Italiaanse kruiden en de oregano. Laat dit zo’n 20 minuten pruttelen met de deksel er half op. Zo krijg je een dikkere saus mmm!

Wij eten het altijd met volkoren pasta die ik vlak voor het eten nog kook. De saus is ideaal om in te vriezen en weer op te warmen op een drukke dag. 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply