Follow:
Hoofdgerechten

Simpele Roti

Ik kan absoluut geen echte roti maken (dit wil ik nog wel leren/kunnen), maar deze simpele variant lukt mij aardig en smaakt ook nog eens onwijs lekker. Je mag het ook eigenlijk geen roti noemen, maar ik vind zelf dat het qua smaak aardig in de buurt komt. Ik maak altijd een flinke portie zodat wij er twee keren van kunnen eten, de tweede dag is het namelijk nog lekkerder!

Benodigdheden:

  • 6 gekruide kippenpoten
  • 500 gram sperziebonen
  • 1 zakje voorgekookte krieltjes
  • wraps
  • 1 grote rode ui
  • 1 blik met tomatenblokjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 4 eieren
  • 500 ml kippenbouillon

Bereiding:

  1. Kook de kip in een beetje water goed gaar
  2. Zodra de kip gaar is pluk je het van het bot af en leg je het in het een schaaltje.
  3. Verhit ondertussen een beetje olie in een pan en bak hier het uitje kort in
  4. Voeg de tomatenblokjes, de krieltjes, en het kippenbouillon toe
  5. Doe ook de sperziebonen erbij en voeg de kruiden toe
  6. Laat het geheel ongeveer 20 minuten koken, zet de laatste 5 minuten het vuur iets hoger, dan krijg je een iets dikkere saus.
  7. Kook ondertussen de eieren 7 minuten en laat ze schrikken
  8. Voeg uiteindelijk de kip toe en je simpele roti is klaar!
  9. Je kunt de simpele roti eten met wraps of roti vellen.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply