Hartige banketletter

Wat moet je eten met pakjesavond? De één gaat gourmetten en de ander weet niet wat ie moet eten. Een soepje is altijd handig en niet te vullend als je ook allerlei suikergoed in huis hebt gehaald. Een lekker pompoensoepje bijvoorbeeld. Hierbij heb ik een lekker bijgerecht gemaakt, namelijk een hartige banketletter, heerlijk als hapje of voor bij de soep. 

BENODIGDHEDEN voor de banketletter

  • 250 gram gehakt
  • 5 blakjes bladerdeeg
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1/2 ui
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 3 theelepels currypoeder
  • Oregano
  • Paparikapoeder

Bereiding: 

  • Begin het met het voorverwarmen van de oven op 175 graden
  • Ontdooi de bladerdeegplakjes los van elkaar
  • Snipper de halve ui
  • Doe het gehakt, ketchup, knoflookpoeder, de halve ui en de currypoeder in een mengbank en kneed dit tot een geheel en maak hier een lange rol van
  • Haal de velletjes van de bladerdeeg en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Zorg ervoor dat de plakjes bladerdeeg elkaar overlappen. Ik drukte het even aan, zodat het goed blijft zitten.
  • Leg nu de gehaktrol op het deeg en vouw het deeg om het gehakt heen
  • Draai hem om, zodat je de mooie kant boven heb. Je kunt hem nog vormen in een letter S of mooi recht houden
  • Bestrooi de bovenkant nu met wat paprikakruiden en daaroverheen wat oregano.
  • Zet de gehaktstaaf nu in de oven en bak hem zo’n 45 minuten tot hij goudbruin is en het gehakt gaar
  • Haal hem uit de oven en laat hem een beetje afkoelen.

Eet Smakelijk! 

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *