Follow:
Sinterklaas, Taart

Sinterklaas naked cake

Benodigdheden:

  • 150 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 1 theelepel vanille extract
  • Strooigoed
  • Chocolade pepernoten
  • Kruidnoten
  • 3 repen pure chocolade
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • Biscuitdeeg mix (ik gebruik die van deleukstetaarten, maar je kunt ook die van Dr. Oetker kopen) Kijk voor extra ingrediënten ook op de verpakking
  • 1 theelepel vanille extract

Bereiding:

  • Maak de biscuitdeeg volgens de bereiding op de verpakking. Denk ook aan de ingrediënten die je nodig hebt voor de Biscuitdeeg. Doe dit twee keer en laat de taarten afkoelen op een rooster. Ik maak altijd mijn biscuitdeeg een avond van te voren, zodat het goed is afgekoeld.
  • Zodra de taarten zijn afgekoeld kun je de mascarpone mengen met het slagroom en de vanille extract. Laat het goed stijf kloppen. Voeg nu ook de koek en speculaas kruiden toe. Meng dit ook nog even goed door elkaar
  • Verdeel de helft over één van de taarten en smeer het goed uit. Begin nu met een randje van chocolade pepernoten en vul dit verder met kruidnoten. Je kunt natuurlijk ook allemaal chocolade pepernoten er tussen doen.
  • Snij het volgende taart door midden (horizontaal) leg de bovenkant aan de kant en pak de onderkant en leg deze boven op de kruidnoten.
  • Smeer hierover het overige van de mascarpone mengsel en versier hem ook weer met chocolade pepernoten en kruidnoten. Dek ook deze weer af met een deel van de biscuitdeeg
  • Begin nu met het smelten van de chocolade au bain marie. Blijf goed roeren, zodat het niet gaat klonten. Nadat het gesmolten is verdeel je het bovenop de taart. Bij mij liep het helemaal langs de zijkanten, maar dit gaf wat extra smaak aan de taart.
  • Begin nu direct met het versieren van je taart met het strooigoed, de kruidnoten en andere lekkere chocolade dat je tegen komt in de winkel.
  • Laat de taart nu goed uit harden voor je hem gaat aansnijden.

Mijn man is niet zo’n van fan mega zoete taarten, maar dat was deze taart absoluut niet. Ook oogt hij heel machtig, maar ook dit is niet het geval. Dit komt door het gebruik van de biscuitdeeg en doordat ik geen extra suiker heb toegevoegd aan het mascarponemengsel. Een echte aanrader dus voor het gezellige avondje dat gaat komen.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply