Babi pangang uit de slowcooker

Wij zijn dol op chinees eten alleen krijg ik er vaak buikpijn van. Tegenwoordig probeer ik de gerechten die wij daar op halen zelf te maken en het resultaat is; nog lekkerder en geen buikpijn! Afgelopen week maakte ik Babi Pangang uit de slowcooker en ik heb het nog nooit zo lekker gehad! Een dikke vette aanrader dus. Ik kon daarom ook niet langer wachten met het delen van dit recept.

Babi Pangang uit de slowcooker

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten
  

  • Een stuk buikspek van 500 gram zonder zwoerd
  • Een handje grof zeezout.

Voor de marinade

  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • Een flinke scheut sojasaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap manis

Voor de saus

  • 200 ml water
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 3 eetlepels ketchup
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 2 eetlepels gembersiroop
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 2 theelepels ketjap
  • Eventueel wat bloem voor het indikken van de saus

Instructies
 

  • Begin een dag van te voren. Snijd een ruitpatroon in de bovenkant van het buikspek. Hiervoor heb je een flink scherp mes nodig. Prik nu aan beide kanten met een vleesprikker of een scherp mes gaatjes in het vlees. Hierdoor kan de marinade straks lekker intrekken. Leg het vlees in een ovenschaal.
  • Meng alle ingrediënten van de marinade en doe dit in de ovenschaal waar het buikspek ook in ligt. Dek de ovenschaal met het buikspek af en zet dit voor een dag in de koelkast.
  • Laat het vlees nu eerst op kamer temperatuur komen. Leg daarna het vlees in de slowcooker voor 6 uurtjes. Giet de overgebleven marinade ook in de slowcooker over het vlees heen.
  • Haal na 6 uur het vlees uit de slowcooker en laag het op een rooster drogen. Dit doe je o.a. door aan de bovenkant zeezout er overheen te strooien.
  • Begin nu alvast met de saus. Doe alle ingrediënten voor de saus in een pan en verwarm dit tot een dikke saus. Proef tussendoor goed. Hou je net als ik van zoetzure babi pangang? Dan kun je wat extra chili saus toevoegen.
  • Is je saus nog te dun? Dan kun je wat bloem toevoegen om de saus dikker te maken
  • Verwarm ondertussen de oven voor op 220 graden en op de gril stand
  • Haal het zout van het vlees en zet het vlees er voor zo'n 15 minuten in. Het kan zijn dat het bij jou langer moet, het ligt er net aan hoe krokant je hem wilt hebben en hoe je oven werkt.
  • Door het snijden van het ruitpatroon kun je het buikspek nu makkelijk in plakken snijden
  • Serveer op een groot bord met de babi pangang saus.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept