Broccoli stamppot met Pulled chicken uit de slowcooker

Bij pulled chicken denken de meeste mensen dat je het moet eten in een broodje, maar je kunt er nog zoveel lekkere dingen mee. Zo eten wij het wel eens in een Mexicaanse maaltijd. Maar nu ook bij de Hollandse stampotjes!

Broccoli stamppot met Pulled chicken uit de slowcooker

Equipment

  • Slowcooker

Ingrediënten
  

Voor de pulled chicken

  • 700 gram kippendijen
  • 250 gram BBQ saus
  • 1 eetlepel paprikakruiden
  • 2 theelepels uienpoeder Je kunt ook kiezen om 2 uien te snijden in ringen en deze toe te voegen. Ik kan zelf niet tegen uien dus ik gebruik liever uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder

Voor de Broccoli stamppot

  • 1 KG kruimige aardappelen
  • 700 gram broccoli
  • 100 ml slagroom

Instructies
 

  • Begin met het bereiden van de pulled chicken. Doe alle ingrediënten in de slowcooker en zet hem op de lage stand voor 6 uur aan.
  • Nadat de kip klaar is kun je de stamppot gaan maken.
  • Schil de aardappelen en snijd deze in stukjes. was ze en kook ze ongeveer 20 minuten
  • Maak de broccoli schoon en snijd in roosjes. Kook de broccoli in ongeveer 6 minuten beetgaar.
  • Giet de aardappelen en de broccoli af en doe het in 1 pan. Stamp het tot puree met een de slagroom er door. Dit zorgt ervoor dat het geen droge hap wordt.
  • Na 6 uur haal je het vlees uit de slowcooker en trek je het met 2 vorken uit elkaar. Voeg dit toe aan de saus in de slowcooker en meng dit goed door elkaar.
  • Serveer de broccoli stamppot met een schep pulled chicken. Eet smakelijk!

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept