Pie uit de slowcooker

Sinds dat mijn vader voor het eerst Pie voor ons maakte kan ik er echt naar uit kijken wanneer wij het weer eten. Maar waarom wachten tot mijn ouders het maken als ik het zelf ook prima kan maken. Ik maakte het mezelf makkelijk door hier de slowcooker ook weer bij te gebruiken. Ik zette het aan en ‘s avonds voor het avondeten was het klaar. Super toch!

Pie uit de slowcooker

Ingrediënten
  

  • 500 gr sucadelappen in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 3 middelgrote uien in halve ringen gesneden
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 250 gram wortels in blokjes gesneden
  • 150 gram diepvries doperwtjes
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 1 runderbouillonblokje
  • 100 ml water bij gebruik slowcooker
  • 2 eetlepels Hollandse stoofkruiden Euroma
  • 4 plakjes bladerdeeg

Instructies
 

  • Haal het vlees een uur van de tevoren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
  • Snijd het vlees in blokjes
  • Meng de paprikapoeder en de stoofkruiden door het vlees
  • Leg de uien en de knoflookpoeder onderop de slowcooker en leg hier het vlees bovenop. Voeg ook de tomatenpuree toe.
  • Voeg nu de wortel en doperwten toe aan de slowcooker.
  • Doe hierboven op 100 ML water en het bouillonblokje. Schep het geheel goed door elkaar.
  • Laat het geheel ongeveer 7 uur op de laagste stand stoven tot het vlees zacht is
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Schep het stoofvlees in een lage ovenschaal of een met bladerdeeg bekleedde springvorm.
  • Dek het stoofvlees af met een dakje van het bladerdeeg. maak er wat gaatjes in zodat het stoom kan ontsnappen.
  • Schuif de ovenschaal in de oven en bak de pie in ca 30 minuten mooi goudbruin.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept