Follow:
Taart

Carrot cake cupcakes met Tony’s caramel zeezout topping

carrot cake cupcakes

Ik ben de laatste tijd druk met lekkere dingen maken. Niet heel goed voor de lijn, maar wel lekker om mensen in mijn omgeving mee te verwennen/verrassen. Deze Carrot cake cupcakes met Tony’s caramel zeezout topping waren dan ook een groot succes! Een aanrader om te proberen.

carrot cake cupcakes

Carrot cake met Tony's caramel zeezout

Equipment

  • Siliconen cupcake vormpjes

Ingrediënten
  

  • 200 gram boter op kamertemperatuur, in blokjes
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram lichte bastard suiker
  • 4 eieren
  • 2 eetlepels koek en speculaas kruiden
  • 2 theelepels kaneel
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 repen tony's caramel zeezout

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden
  • Mix de boter met de basterdsuiker, zelfrijzend bakmeel, de eieren, de koekkruiden en tot een glad beslag.
  • Voeg op het laatst de wortel toe en mix nog even goed door elkaar.
  • Spray de vormpjes in en verdeel hier het mengsel over. Ik gebruik hiervoor een ijsschep
  • Zet ze voor 20 minuten in de oven.
  • Test met een satéprikker of je cupcakes gaar zijn en laat afkoelen.
  • Smelt de Tony's au bain marie terwijl de cupcakes afkoelen
  • Verdeel de gesmolten chocolade over de cupcakes heen en laat het uitharden. Ik deed er nog een paar M&M's op.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments
Share on
Previous Post Next Post

Nog meer lekkere recepten

No Comments

Leave a Reply

Rating recept