Wentelteefjes cake met leftover stokbrood

Ken je dat? Dat je stokbrood in huis haalt voor een feestje of feestdag en dat het dan blijft liggen. Ik maakte met een zak leftover stokbrood een wentelteefjes cake en dit was een heel erg groot succes!

Wentelteefjes cake met leftover stokbrood

Equipment

  • cakevorm

Ingrediënten
  

  • 4 eieren
  • 2 theelepels kaneel
  • 300 ml halfvolle melk
  • 75 gram kaneelsuiker
  • 1 zak gesneden stokbrood
  • 50 gram boter
  • Poedersuiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor 180°C.
  • Klop de eieren, kaneel, melk en de kaneelsuiker met een vork los in een kom.
  • Vet de cakevorm goed in met boter.
  • Snijd de stokbrood in blokjes van 2 cm en Verdeel het brood over de vorm
  • Snijd de rest van de boter in kleine blokjes.
  • Schenk het eimengsel erover
  • Laat 10 min. staan en schep nogmaals om. Druk het brood goed aan.
  • Verdeel de blokjes boter erover.
  • Bak de wentelteefjescake in 40 min. goudbruin en gaar.
  •  Neem uit de oven en bestrooi met de poedersuiker.

Deel je een foto op social media? Vergeet dan niet @kitchenmomnl en #Kitchenmomnl te vermelden. Zo zie ik je berichtje ook, en dat vind ik super leuk om te zien!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Kitchenmomnl via Instagram  hier deel ik foto’s van mijn recepten en achter de schermen beelden. Ook kun je me vinden op Facebook.

Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept