Aubergine schnitzel | Recept van Milou

DOOR MILOU | Milou is op kitchenmom de vaste gastblogger. Ze deelt de lekkerste recepten die ze op haar Instagram ook deelt. Je kunt haar hier volgen. Deze aubergine schnitzels maakte ze onlangs en vandaag deelt ze vandaag. Een lekker vegetarisch recept. 

Aubergine schnitzels

Ingrediënten
  

  • 2 aubergines
  • 1 teen knoflook
  • 50 g tarwebloem
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 100 g panko
  • 2 middelgrote eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • zonnebloemolie om te 'frituren' een laagje van ongeveer 1 cm in je pan.
  • 4 eetlepels honing

Instructies
 

  • Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met zout en laat 10 min. rusten. Snijd ondertussen de knoflook fijn. Meng de bloem met peper in een schaal. Meng de knoflook met de gedroogde kruiden en de panko in een tweede schaal en breng op smaak met peper en zout. Klop de eieren met de melk in een ondiepe schaal.
  • Dep de aubergine droog. Druk de plakken aubergine aan beide kanten stevig in de bloem. Doop ze vervolgens aan beide kanten in het eimengsel. Druk beide zijden van de plakken vervolgens goed in het broodkruim.
  • Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergineschnitzels in twee delen rondom goudbruin. Keer halverwege.
  • Als de schnitzel op het bord liggen de honing er over verdelen. Lekker om te serveren met een salade.
Facebook Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept