Ga terug

appeltaart met kruidnoten

Ingrediƫnten
  

  • 1 ei
  • 400 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 250 gram boter koud
  • 1 theelepel koek en speculaas kruiden
  • 2 handjes kruidnoten
  • 4 appels
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel suiker

Instructies
 

  • Splits het ei. Doe het bakmeel, eiwit, de suiker en een mespunt zout in een kom. Voeg nu ook de koekkruiden toe aan het geheel.
  • Boen citroen schoon en rasp de gele schil boven de kom.
  • Snijd met 2 messen de boter erdoor totdat een kruimelig deeg ontstaat.
  • Kneed met de hand het kruimelige deeg tot een samenhangende deegbal. Druk de bal plat, verpak in vershoudfolie en leg 1 uur in de koelkast. Het deeg moet rusten, zodat het stevig wordt.
  • Schil ondertussen alvast de appels en snijd deze in blokjes. Meng het kaneel en de suiker door de appel heen en zet aan de kant.
  • Bestuif het werkblad, deegroller en het deeg met bakmeel en rol 2/3 van het deeg met de deegroller uit tot een plak van 1 cm dik.
  • Vet springvorm in.
  • Steek er met de springvorm een cirkel uit en leg die op de bodem van de vorm.
  • Bekleed met de rest van het uitgerolde deeg de randen.
  • Leg nu bovenop het deeg het appelmengsel en top dit af met de pepernoten.
  • Leg het overige deeg op de vulling van de taart in de vorm van een ruitpatroon, een plak of kruimels.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden en zet de appeltaart voor 1 uur in de voorverwarmde oven.