Go Back
plaattaart broccoli zalm

Plaattaart met zalm

Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 30 min
Gang Hoofdgerecht
Porties 3 personen

Equipment

  • Bakpapier
  • ovenplaat

Ingrediënten
  

  • 6 plakken bladerdeeg ontdooid
  • 2 wilde zalmfilets
  • 300 gram broccoli roosjes
  • 200 gram creme fraiche
  • 1 bol mozzarella
  • cherrytomaten

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 200 graden
  • Kook de broccoli roosjes in 3 minuten beetgaar. Ik gebruik altijd diepvries broccoli, dit is zo gaar.
  • Leg een vel bakpapier op een bakplaat
  • Druk de vellen bladerdeeg aan elkaar zodat er één groot stuk ontstaat. Je drukt dit het beste aan met een vork. Je kunt ook bladerdeeg op rol kopen. Prik nu wat gaat in de bodem, dit zorgt er namelijk voor dat hij niet bol gaat staan.
  • Vouw de randjes 1 cm om en besmeer de binnenkant met de creme fraiche
  • Snijd de zalm in blokjes en verdeel dit over de bodem heen en ook de broccoli verdeel je eroverheen
  • Verkruimel de mozzarella er overheen
  • Snijd de cherrytomaten in vieren en verdeel over de bodem
  • Zet de plaattaart in de oven en bak hem voor 25 minuten.
Trefwoord broccoli, plaattaart, zalm