Ga terug
pannenkoeken tiramisu met licor 43

pannenkoeken tiramisu met licor 43

Porties 8 personen

Equipment

  • Spuitzak

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram mascaprone
  • 250 ML slagroom
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 espresso
  • 22 pannenkoeken Kant en klaar of zelfgebakken

Voor de topping

  • 250 gram mascarpone
  • 25 gram oploskoffie (ik heb ene nespresso cup opengemaakt)
  • 2 eetlepels koffie likeur
  • 100 ml slagroom
  • 1 espresso

Instructies
 

  • Bak de 22 pannenkoeken en laat ze afkoelen. Je kunt er ook voor kiezen om kant en klare te gebruiken, maar dit vind ik zelf minder lekker om te gebruiken.
  • Doe de deel van de mascaprone, slagroom, poedersuiker en de espresso samen in een kom en mix tot een mooi luchtig geheel.
  • Leg een pannenkoek op een bord en smeer deze in met het mascarpone koffie mengsel. Doe dit tot je bij de laatste bent.
  • Meng nu het andere deel van de mascarpone, slagroom, espresso en de licor 43 tot een mooi stevig geheel. Dit moet echt stevig zijn anders zakken je toefjes uit.
  • Wanneer het stijf is doe je het in een spuitzak, knip een puntje er af en maak toefjes boven op de laatste pannenkoek
  • Doe als laatste de koffie in een zeef en verspreid dit over de toefjes heen.
  • Zet de taart nog even in de koelkast, zo kan de mascaprone met slagroom nog uitharden.