Ga terug

sushi salade

Ingrediƫnten
  

  • 250 gram zilvervlies rijst
  • 4 norivellen
  • 1 pakje surimi
  • 2 zalm met houd
  • 1 komkommer
  • 1 schaaltje edamame
  • 2 kipschnitzels
  • 3 eetlepels sojasaus + extra voor tijdens het eten van de salade
  • 1 eetlepel lichte basterd suiker
  • 1 avocado

Instructies
 

  • Begin met het marineren van de zalm. Doe de zalm in een schaaltje en voeg hier de eetlepels sojasaus aan toe en de basterdsuiker. Meng het door elkaar en zet de zalm in de koelkast. Hoe langer hoe beter de smaak in kan trekken. Ik doe het meestal in de ochtend, dan heb ik 's avonds goed gemarineerde zalm.
  • Kook nu de rijst volgens de instructies op de verpakking. Zodra het klaar is zet je het onder een koude kraan om af te koelen.
  • Verwarm ondertussen de kipschnitzels in de oven. Ik heb ze ongeveer 10 minuten in de oven gedaan op 180 graden. Snijd deze in reepjes zodra ze klaar zijn.
  • Snijd nu de komkommer, surimi, avocado in blokjes. Scheur de norivellen en doe dit allemaal in een kom. Voeg hier ook de rijst aan toe en de edamame boontjes. Meng alles door elkaar.
  • Verhit nu wat olie in een pan en bak hier de zalm in 6 minuten gaar in. Draai hem halverwege om en leg hem zodra hij klaar is in zilverfolie voor enkele minuten. snijd hem in stukjes en doe hem bij het geheel.
  • Meng alles goed door elkaar en je sushi salade is klaar!