Ga terug
mexicaanse plaattaart

Mexicaanse plaattaart

Ingrediƫnten
  

  • 100 ml creme fraiche
  • 100 gram kipfilet
  • cherrytomaatjes
  • 1 rode ui
  • 1-2 paprika's
  • 1 klein blikje mais
  • 1 tl mexicaanse kruiden
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 avocado
  • 2 rollen bladerdeeg

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Rol het bladerdeeg uit over een bakplaat met bakapier bekleed
  • Prik gaatjes in het bladerdeeg met een vork
  • Smeer het deeg in met een laagje creme fraihe.
  • Snijd de rode ui in ringen en halveer de cherry tomaten. Snij reepjes van de paprika.
  • Verhit wat olie in een pan en bak de kip in de mexicaanse kruiden. Wanneer de kip gaar is voeg je de paprika toe. Bak dit kort mee.
  • Verdeel de uien, tomaatjes, kip en paprika over de bodem.
  • Strooi er wat kaas overheen en zet voor 20 minuten in de oven.
  • Snijd de avocado in blokjes en verdeel over de taart heen.