Ga terug
Filodeeg taart met broccoli

Filodeeg taart met broccoli

Equipment

  • springvorm
  • spray voor de bakvorm

Ingrediënten
  

  • 5 vellen filodeeg (diepvries)
  • 450 gram broccoli
  • 4 eieren
  • 200 ml creme fraiche
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 150 gram cherry tomaten
  • boter

Instructies
 

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Laat het filodeeg ontdooien in de verpakking 
  •  Kook de broccoliroosjes 3 minuten voor in een pan met water
  • Snijd de tomaatjes in vieren
  • Klop de eieren los met de creme fraiche, italiaanse kruiden en peper
  •  Leg een vel filodeeg er in, bestrijk met boter en leg het volgende vel er iets gedraaid op.
  • Herhaal dit nog een paar keer.
  • Doe de broccoli en tomaatjes er ook bij
  • Giet er eimengsel er over en bestrooi met kaas en eventueel met nog wat Italiaanse kruiden
  • Bak de hartige taart met filodeeg in ca. 45 minuten gaar.