Smeer de kipfilets aan beide kanten in met 1 eetlepel pesto per kipfilet. Ik heb de kip daarna op de barbecue gebakken, maar je kunt ze ook best in de pan bakken.
Ondertussen maak je de pesto dressing. Hiervoor meng de helft van de yoghurt met een halve eetlepel pesto, een fijngesneden teentje knoflook en het citroensap tot een sausje.
Ondertussen bak je de pitabroodjes op de door jouw gewenste manier af. Ik zelf doe ze altijd een paar minuutjes in de airfryer maar even in de broodrooster of oven is natuurlijk ook goed!
Als de kip klaar is laat je deze even afkoelen en snij je deze in kleine stukjes. Meng hier de rest van de yoghurt en de overige peso door heen. Breng op smaak met zout en peper
Vervolgens snijd je de pitabroodjes door de helft en vul ze dan eerst met een lepeltje saus en vervolgens met wat kip. Dit recept is precies genoeg voor 4 pita’s.
Serveer de broodjes met de rucola en de saus en ernaast.