Ga terug
taco's met avocado

Mexicaanse Taco's

Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans

Equipment

  • ovenrooster
  • Oven

Ingrediƫnten
  

  • 1 pak taco schelpen 12 stuks
  • 1 blik mais 300 gram
  • 1 blik kidneybonen 420 gram
  • 300 gram rundergehakt
  • 2 avocado
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 zakje taco kruiden
  • 1 trio met paprika
  • 1 pot mexicaanse salsa (mild)

Instructies
 

  • Spoel de mais en kidneybonen af en laat ze goed uitlekken
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Snijd de paprika in kleine blokjes
  • hang de taco schelpen in het rooster en warm ze op volgens de verpakking
  • Zet een wokpan op het gasfornuis en doe hier een beetje olie in. Voeg de helft van de kruiden toe en bak het gehakt rul
  • Voeg nu de paprika toe, de kidneybonen en de mais voeg je even later toe en bak het geheel mee
  • Voeg nu de salsa toe en de overige taco kruiden. Schep het goed door het gehakt mengsel en laat dit even pruttelen
  • Snijd ondertussen de avocado in blokjes en brak deze met een vork zacht
  • Voeg hier de zure room aan toe en meng door elkaar
  • Je kunt hier eventueel nog wat paprikapoeder aan toevoegen en als je van pittig houdt wat chilipoeder. Lekker!
  • Haal de tacoschelpen van het vuur en vul deze met wat avocado cream en een schep van het gehakt mengsel. Eet smakelijk!